Culinaire lunchlezingen over Brussel …

In Brussel Deze Week gelezen:

Brussel is een stad van culinaire geneugten, maar kent ook een lange geschiedenis van traditie, innovatie en kruisbestuiving van vreemde culturen. In dit Brusselicious-jaar doet Fost, de onderzoeksgroep Sociale en Culturele Voedingsstudies van de VUB, de culinaire geschiedenis van Brussel uit de doeken. In zes lunchlezingen vertellen historici, archeologen en taalkundigen van VUB en ULB het gastronomische verhaal van Brussel.

“Iedereen met een interesse in eetcultuur is welkom,” zegt Nelleke Teughels van Fost. “We willen in een gezellig historisch kader en in een informele sfeer mensen laten kennismaken met de Brusselse eet- en restaurantcultuur. Het leek ons leuk om de lezingen op te vatten als een soort ‘tafelgesprekken’, met ruimte voor vragen en dialoog.” Het aantal plaatsen per lezing is beperkt tot twintig.

Op 4 mei gaf prof. dr. Peter Scholliers de aftrap. De volgende vijf lezingen lopen tot en met vrijdag 8 juni. Nog aan bod komen ‘De opkomst van etnische restaurants in Brussel 1900-2000’ (11 mei), ‘Les touristes à Bruxelles avant 1940’ (18 mei), ‘Straatventers in de 19de eeuw’ (25 mei), ‘Débits, restaurants et magasins italiens vers 1900’ (1 juni) en ‘Flagey verwelkomt de allereerste Europese supermarkt in 1957’ (8 juni).

Telkens op vrijdag van 12 tot 13.15 uur in À la Mort Subite, Warmoesberg 7. Tijdens de voordracht geniet u van een Brussels bier en een boterham met plattekaas of iets anders. Een lezing kost 8 euro; inschrijven kan per mail: nteughel@vub.ac.be.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s