Niet vergeten hé!

De Meyboom is de oudste Brusselse folkloristische traditie en zeker één van de meest typische: het planten van de boom van de vreugde, die elk jaar plaats heeft op 9 augustus, de dag vóór Sint- Laurentius, viert sinds 1213 de overwinning van de Brusselaars op de Leuvenaars. Met deze middeleeuwse traditie viert Brussel sedert 1213 een overwinning op Leuven. De Meyboom wordt eerst in een optocht meegedragen tussen de Brusselse reuzen, het “rad van fortuin” en een stoet ruiters onder aanvoering van Karel V om vervolgens vóór 17u geplant te worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s